„Gratuluji Markétě ke znovuzvolení. A děkuji všem, kdo přišli k volbám a podpořili Piráty. Velmi si toho vážíme. Stejně tak moc děkuji našemu dosavadnímu europoslaneckému týmu za všechnu odvedou práci. Díky patří i celé kandidátce, podpůrným týmům a dobrovolníkům. Nezastírám, že výsledek voleb je pro nás velkým zklamáním, od občanů to bereme jako důležitou zpětnou vazbu. Evropa ale čelí řadě výzev, není tak prostor na nějaké smutky, pustíme se okamžitě do práce. Budeme muset prostě zabrat třikrát tolik,” okomentoval výsledky voleb předseda Pirátů Ivan Bartoš s tím, že Piráti samozřejmě budou analyzovat důvody, proč k nim došlo.

„Chci velice poděkovat za všechny hlasy a za všechny voliče a voličky co přišli volit Pirátskou stranu. Stejně tak velmi děkuji za všechny preferenční hlasy pro mě osobně. Vnímám to jako obří závazek vůči vám všem i k tomu, abych i v Evropském parlamentu, který bude nově stvořen, prosazovala hodnoty, které jsme i doposud hájili. Taky bych chtěla moc poděkovat svým dosavadním kolegům – Marcelu Kolajovi a Mikuláši Peksovi a samozřejmě i celému zbytku kandidátní listiny. Myslím si, že odvedli úžasnou práci. Čekají mě teď takzvaně opravdu velké boty, které budu muset naplnit. Ale jsem na to připravená,“ poděkovala voličům i svým spolukandidátům a kolegům znovuzvolená europoslankyně Markéta Gregorová.