„Dnes končím jako ministr pro legislativu a předseda Legislativní rady vlády. Byl jsem jím přes 1000 dnů. Dvakrát déle než v průměru moji předchůdci. Za tu dobu se mi povedlo kromě tří balíčků na snížení byrokracie dohnat resty v přejímání unijního práva po předchozích vládách, vybudovat a rozjet Vládní analytický útvar, který pomůže nastavit přípravu kvalitních datových podkladů pro zkvalitnění legislativy. To je věc, která může tuhle zemi posunout významně vpřed a navíc ušetří státnímu rozpočtu miliardy korun. Také se mi povedlo v široké spolupráci připravit a předložit novelu k dětskému ombudsmanovi. Tu čeká teď závěrečné schvalování ve Sněmovně. Věřím, že se to podaří doťuknout,” říká končící ministr pro legislativu a předseda Legislativní rady vlády Michal Šalomoun. „Díky všem za spolupráci. Já jsem si teď vyzvedl na České advokátní komoře průkazku a vrátím se do advokacie,” uzavírá Šalomoun.

„Michalovi Šalomounovi patří velké díky. Se svým osmičlenným týmem na Úřadu vlády předvedl sakra dobrý výkon – snížení administrativy pro podnikatele, živnostníky a další občany. Žádost o důchody online. Ochrana oznamovatelů korupce. To a mnoho dalšího jsou reálné úspěchy, které Michal ve vládě dotáhl. Na postu ministra pro legislativu dnes po své rezignaci oficiálně končí. Tedy ještě jednou díky a přeji mu spoustu dalších pracovních úspěchů v návratu do soukromé praxe, kde se Michal věnuje zejména ochraně autorských práv,” připomněl předseda Pirátů Ivan Bartoš některé z výsledků tříleté práce Michala Šalomouna.

„Když Michal Šalomoun nastoupil, hrozily Česku 2 miliardy na pokutách kvůli tomu, že jsme překlápěli právo EU moc pomalu. Nikdo se nevěnoval osekávání drobných nesmyslů, které lidem komplikují život. Různé prohlídky, buzerace malých výrobců marmelád, hlášení a rozpisy, které museli zaměstnavatelé vytvářet jen, aby byly, a spousta dalšího balastu,” přiblížil situaci před nástupem Michala Šalomouna do funkce předseda poslaneckého klubu Pirátů Jakub Michálek. „Hrozbu pokut jsme odvrátili, 36 nedodělků jsme srazili na šest. 72 kroků proti byrokracii se postupně zavádí do praxe, spousta nesmyslů už zmizela. Michal také zpracoval návrh změn Ústavy, které by vyladily fungování státu. Příprava zákonů měla díky Michalovi v uplynulých 3 letech daleko lepší štábní kulturu. Michale, díky za spolupráci a tvoji službu pro Českou republiku!,” dodal.