zdeněk hřib
11. února 2023

Pražští Piráti schválili vstup do koalice. V řízení města budou pokračovat na čtyřech klíčových pozicích

11. února 2023, Praha – Po pětidenní diskuzi a dvoudenním hlasování schválili členové pražského krajského sdružení vstup Pirátů do koalice s pražskou koalicí SPOLU a hnutím STAN. Pro vstup do koalice bylo 86 % hlasujících. Souhlasem nadpoloviční většiny podpořili znění koaliční smlouvy, do které se podařilo promítnout většinu pirátských programových priorit. Referendum o vstupu do koalice je standardním nástrojem pirátské vnitrostranické demokracie. V příštím týdnu, ještě před konáním čtvrtého ustavujícího zastupitelstva, dojde k oficiálnímu podpisu koaliční smlouvy členy budoucí pražské rady za účasti lídrů a předsedů klubů.

assets/img/articles/2022/svetlo.jpg
30. srpna 2022

Piráti jako světlo na konci tunelů. Nový podcast s pirátským europoslancem Peksou ukazuje Prahu v novém světle

Praha, 30. srpna 2022 - Europoslanec Mikuláš Peksa připravil ve spolupráci s dalšími Piráty speciální podcast, ve kterém ukáže hlavní město Prahu ve zcela novém světle. V šesti dílech zazní hlasy klíčových hráčů pražské i celostátní politiky. Posluchači se dozví nová fakta od pirátského protikorupčního analytika Janusze Konieczného, političky Blanky Charvátové z předsednictva strany nebo pražského primátora Zdeňka Hřiba.