assets/img/articles/2022/azerbajdzan_gregorova.png
14. září 2022

Další zbytečné krveprolití, kritizuje europoslankyně Gregorová Ázerbájdžán

Štrasburk, 14. září 2022 – Pouhý den poté, co Ázerbájdžán začal ostřelovat pozice v Arménií, se pirátská europoslankyně Markéta Gregorová sešla ve Štrasburku s ázerbájdžánskou delegací. Kritizovala eskalaci konfliktu ze strany Baku a pokusy vyvolat další válku. A připomínala nedávnou dohodu obou zemí.

assets/img/articles/2022/europoslanci_plenum.jpg
14. září 2022

Dostupné ceny energií, válka ale i ochrana soukromí. To jsou podle Pirátů největší výzvy Evropské unie

Štrasburk, 14. září 2022 – Energetická bezpečnost, dostupné ceny energií, ale také otevřenost vůči novým členům a ochrana soukromí občanů. To by měly být podle pirátských europoslanců hlavní priority Evropské unie na příští rok. Předsedkyně Evropské komise Ursula von der Leyen v dnešním tradičním projevu zhodnotí uplynulý a rok a představí, čemu se bude věnovat. Podle Pirátů by měla představit zejména konkrétní detaily společného evropského řešení energetické krize.

pirates
10. května 2022

Stanovisko ke konfliktu mezi Izraelem a Palestinou

Hledání racionálních, liberálních a humánních řešení a rozeznání těžké situace obou stran by mělo být základem pirátského postoje.