Automatické mlýny-015
12. dubna 2023

Vláda schválila podmínky programu Nájemní bydlení. Státní fond podpory investic připravil na výstavbu bytů 800 milionů korun

Praha, 12. dubna – Větší část podpory – půl miliardy korun – je vyhrazena obcím. O 300 milionů korun mohou žádat spolky, charity i soukromí investoři. Státní fond podpory investic spadající pod MMR chce programem Nájemní bydlení podpořit hlavně rozšíření obecních bytových fondů. Stejně jako další kroky resortu v této oblasti přispěje k tomu, aby bylo bydlení v Česku dostupnější.

Ivan Bartoš s českou vlajkou
29. března 2023

Bartoš představil na zasedání vlády v Jeseníku podporu pro malé obce a města za téměř 2,5 miliardy korun. Resort bude lépe cílit na zaostávající regiony

Vláda na svém výjezdním zasedání v Jeseníku schválila změny v programu Podpora rozvoje regionů 2019+. Ještě více zvýhodní žadatele z hospodářsky a sociálně ohrožených území a projekty ze strukturálně postižených regionů. Ministerstvo pro místní rozvoj také vládě představilo detailní zprávu o stavu a další podpoře těchto území.

ivan-bartos-snemovna
24. března 2023

Poslanci schválili novelu zakázkového zákona. Omezí korupci i plýtvání penězi ve státní správě

Úprava zákona o veřejných zakázkách sníží administrativní zátěž, zabrání firmám s nečistou minulostí uspět ve veřejných tendrech a umožní úřadům sdílet zdroje mezi sebou. Novelou se teď budou zabývat senátoři.

Ivan Bartoš s českou vlajkou
24. března 2023

Novela stavebního zákona prošla jednomyslně Sněmovnou. Zajistí stabilitu i kvalitnější stavebnictví

Poslanecká sněmovna definitivně schválila klíčovou novelu nového stavebního zákona, která zajistí rychlé, jednoduché a transparentní stavební řízení pod zásadou „jeden úřad, jedno řízení, jedno razítko“. Podporu pro něj se podařilo vyjednat napříč politickými kluby. Jindy u takto důležitých zákonů rozhádaná Poslanecká sněmovna přijala novelu jednomyslně.